Mystique gör entré!

Den sista tisdagen i varje månad samlas en märklig skara personer vid Teater Tres lilla scen. Det är skådeartister som vanligtvis jobbar solo, som för en kväll samarbetar och pushar varandra att ta ut svängarna mer än vanligt.

När eftermiddagens repetitioner är klara, så är det inte lång tid kvar innan dörrarna öppnas och en förväntansfull publikskara släpps in. Och under två akter guidas alla in i ett surrealistiskt vaket drömtillstånd där man kollektivt omväxlande skrattar och häpnar. Detta är Mystique!

Världsledande i Magi
Sverige har de senaste 14 åren blivit världsledande inom skådekonsten trolleri. Sedan 2009 har svenska artister som Peter Brynolf & Jonas Ljung, Johan Ståhl, Charlie Caper och Håkan Berg kommit på prisplats vid FISM (Världsmästerskapen i Magi). Tom Stone publicerade två banbrytande fackböcker i ämnet, och nominerades till specialpriset för “Theory & Philosophy” vid FISM2012 i England och för “Creativity & Vision” vid FISM2015 i Italien, och fick priset “Creative Fellowship” vid en Awards Gala i Hollywood 2016. Johan Ståhl och Tom Stone skapade en universitetsutbildning i trolleri som lockade 30 proffsmagiker från 10 olika länder. En Magi- & Humorfestival skedde årligen i Uppsala från 2014-2022. Magic Bar öppnade i Stockholm med magisk dinnershow varje kväll, och Spellbound Club i Göteborg konkurrerade med ståupp-klubbarna. Charlie Caper vann TV4 Talang. Nyskapande föreställningar som “Déjà Vu” och “Moulin Noir” dök upp… bara för att nämna ett axplock.

Paradoxalt!

Oväntat nog har det blivit färre spelplatser, trots konstformens framgångar. Magic Bar stängde efter 7 år pga personliga skäl. Spellbound Club upphörde för att dess eldsjäl Gaston fick fullt upp med sin egen karriär; TV-serien Mysteria m.m. Alla entreprenörer inom fältet är för fullt sysselsatta för att hinna med sina egna älsklingsprojekt.

Därför formades gruppen Stockholm Magic, med målet och ambitionen att göra Mystique till en ny fast scen för Europas mest intressanta trollkonstnärer.

Teamet bakom Mystique

Martin Hansson

Martin Hansson

Producent
Martin är mångsysslaren, eldsjälen och visionären bakom Mystique.
Leif Olberius

Leif Olberius

Regi
Leif är trollkonstnären som blev skådespelare, som blev trollkonstnär igen.
Tom Stone

Tom Stone

Artistbokning
Tom är kreatör och magisk konsult med bred och djup kunskap om hela trollerikonsten.
En ond trollkarl!

John-Henry

Teknik
John-Henry är, förutom trolleri och jonglering, även skicklig och innovativ med tekniska lösningar.

Få senaste nytt om Mystiques shower!