Dag 18

Mystiques Julkalender, Lucka 18!

I förra avsnittet stannade Martin i replokalen medan de övriga tre gick till gruppens vindsförråd för att hämta mer rekvisita till decemberföreställningen. Bakom ett skynke fann de en märklig oljemålning föreställande dem själva, men bättre i versioner; yngre, hälsosammare, smidigare, rikare, lyckligare… Förbryllad tog John-Henry fram sin kortlek och gjorde lite tankspritt ett korttrick för sig själv… och överraskades av att se hur skägget på hans målade avbild blev en gnutta yvigare och elegantare.
Snabbt insåg de tre trollkarlarna att det rörde sig om nån slags omvänd sympatisk magi, där den framgång de själva förspillt genom att göra korttrick istället tagit sig uttryck på tavlan. De tre tittade allvarligt på varandra och sa: -“Martin är inte här, så det finns väl bara en sak att göra!”. Raskt tog de fram var sin penna och under glada skratt började de vandalisera bilden av Martin, ritade på mustasch, pipskägg, runda glasögon, en stor pitt och ett plåster på hakan.
När de kom tillbaka till replokalen upptäckte de att nåt hade hänt med Martin. Han hade plötsligt blivit en meter längre, men tunnare, som om han hade blivit utdragen som en bit modell-lera. Hans händer hade blivit som stora krabbklor och när han öppnade munnen kom ett bara ett högt genomskärande läte, som ett 90-tals telefonmodem. Lågor slog plötsligt ut ifrån hans ögonhålor och han tog ett hotfullt steg framåt…

Idag ser vi den spännande fortsättningen.

Missa inte Decemberföreställningen “Tomtar på Loftet” idag 18 December!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.