magic castle

Engagemang i Hollywood

När det stod klart att Mystique skulle få åka till Hollywood och göra 21 föreställningar på Magic Castle i Juli 2018, så utbröt en febril och förvirrad verksamhet. Vilka av våra kreationer skulle vi ta med? Hur såg scenen ut där, och vilka av våra skådenummer kunde fungera på Magic Castles största scen ”Palace of Mystery”?

Till slut lyckades vi pussla ihop en ”best of”-kavalkad av roliga och märkliga nummer från det gångna året. Efter ett infernaliskt repeterande flög hela gänget äntligen till Los Angeles med blomkrukor, bollar, tygrosor och käppar i bagaget. Magic Castles egen lilla minibuss hämtade upp oss och vi kunde kliva av i Hollywood.

Om det nu händelsevis skulle vara någon enstaka person som aldrig har hört talas om Magic Castle, måste vi upplysa om att det är det världsberömda ställe där alla trollerikonstnärer i hela världen vill uppträda. Ledningen översvämmas av ansökningar från magiker från jordens alla hörn.
Själva byggnaden är hemlighetsfullt fylld med passager och prång, rätt som det är springer man på en bar eller restaurang eller en liten scen där man kan se trolleri av högsta klass. Det är sammanlagt 1 restaurang, 5 barer och 5 scener i det slottsliknande huset.


 
Mystique blev alltså utvald att stå för hela den fyrtiofem minuter långa show som spelas tre gånger varje kväll för gästerna på Magic Castle. Det är en ovanlig och tung uppgift, och en viss nervositet kunde nog spåras hos hela ensemblen, även hos Tom Stone som har uppträtt där många gånger. Det varma välkomnande vi fick från Jack Goldfinger som hade bokat oss och professionaliteten hos deras eminente ljussättare Rick Manfredi lugnade nerverna något.

Efter några snabba genomdrag av showen med den tekniska personalen blev det plötsligt dags att ha premiär, och från den punkten finns det bara fragmentariska minnesbilder.
Plötsligt står vi där på scenen allihop och gör vår föreställning, och på något märkligt sätt flyter det på. Publiken skrattar och applåderar åt våra nummer som vi har testat i våra föreställningar på Scalateaterns källarscen i Stockholm. Nu har vi plötsligt en publik som stundtals består av garvade underhållningsproffs, kända skådespelare, filmmakare från Hollywood och legendariska trollerikonstnärer som vi själva beundrar.
Vi gör det sista numret i showen och möts av jubel och fantastiska applåder och några av våra egna hjältar inom trolleriet ställer sig upp och leder publiken i en stående ovation.

Omtumlade samlas vi bakom scenen när ridån har gått ner, vi pustar ett ögonblick, men nästan omedelbart kommer folk in bakom scenen hälsar och talar om att de älskar vår föreställning. Överväldigade tar vi emot berömmet, pratar och diskuterar och kommer plötsligt på att vi måste skynda oss. Allt måste ju prepareras och vara i ordning till nästa show. Det återstår två shower och vi springer om varandra för att få allting klart.

Utmattade efter kvällens sista show minglar vi runt en stund bland gästerna i några av Magic Castles trevliga barer.
Nästa dag samlas vi till frukost hos John-Henry, vi har blivit försedda med varsin fin lägenhet i ett hus helt nära Magic Castle. Vi diskuterar vad som vi tror behöver slipas i showen. Ett nytt applådtack skapas och några av numren repeteras och får en extra dos regi under dagen.
Veckan som följer är magisk på alla sätt, på dagarna gör vi utflykter, slipar några av numren lite extra och ser till så all utrustning fungerar, på kvällarna uppträder vi för ett fullsatt Palace of Mystery och försöker hinna se några av de andra showerna som spelas i slottet.

Det var en omtumlad Mystiqueensemble som till slut flög hem, och insåg att vi faktiskt hade gjort det, det där som man hade drömt om men aldrig trodde skulle hända på riktigt.
Sedan sov vi allihop i en vecka innan det var dags att börja fundera ut nya nummer till Mystique.

Coda:
Ungefär en månad senare kunde man läsa följande i Genii Magazine, en av världens största branschtidningar:


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.