Årets enda föreställning

För en underhållingsartist så har det varit en krånglig tid de senaste två åren, med alla teatrar och nöjesställen nedstängda. Trots att vi red ett godståg av kreativitet och spelglädje i slutet av 2019, så drabbades hela ensemblen till slut av melankoli och uppgivenhet. Det kändes svårt att motivera ett fortsatt arbete och i Maj 2021 sände vi ut följande nyhetsbrev, för att förklara situationen:

Vår målsättning med experimentet när vi startade för snart fyra år sen, var att utforska våra kreativa gränser genom att skapa en komplett ny föreställning varje månad. Vår gissning då var att vi som högst skulle lyckas göra fem shower innan vi fick slut på idéer… men det blev överraskande nog över 40 olika föreställningar innan Covid satte stopp.
Framtid
Nu känns det dock som att experimentet är över. Vi har utforskat det mesta som går att utforska på ideell basis med noll-budget. Det blir inga fler besynnerliga månadsföreställningar, och vi tackar dig och alla som supportade och stödde oss!
Det betyder dock inte att sagan Mystique är över. Vi har nu en imponerande katalog av aparta nummer i bakfickan, och vi för just nu diskussioner om att återkomma i en annan form. Puppan kommer att spricka, metamorfos kommer att ske. Vi håller dig uppdaterad om vad som sker!

Men nu i början av September började vi dels känna att landet började vakna upp efter att ha varit i ide så länge, att teatrar började öppna upp, och att vaccinationerna kommit över den kritiska gränsen och folk börjat våga gå ut på nöjesevent igen. Och dels kände vi att vi nog inte ville att Mystiques framgångsrika bana skulle sluta med en avslagen och fesljummen serie inställda föreställningar. Så vi sa till varandra; “Låt oss göra en julshow, för böveln!”

Beslutet att göra årets enda föreställning under December 2021 gjorde oss glada, och vi beslöt att dubblera antalet speldagar till två!


Efter det långa pandemiuppehållet så vågade vi i Mystique inte riktigt chansa på att det skulle finnas ekonomi nog för en internationell gästartist, och satte därför först Leif Olberius som gästartist, lite halvt på skoj eftersom han ju redan är en medlem i ensemblen – vi tänkte att det kunde skapa roliga och förvirrade situationer där ensemblemedlemmen Leif behövde presentera och assistera gästartisten Leif.

Lyckligtvis såg biljettförsäljningen så lovande ut att vi ändrade oss och beslöt att ta in en internationell gäst ändå – och valet föll på Sylvia Sceptre från England, som ursprungligen var gästartist i den inställda föreställningen Mystique::1882 i Maj 2020. Eftersom Sylvia har specialiserat sig på viktorianska ockulta seans-shower på engelska spökslott så kände vi att hon kunde bidra med en skön Dickens-anda till våra julmysterier. Till vår glädje fann vi att Sylvia hållt biljetten till den inställda flygresan vid liv, i hopp om att kunna få spela med oss nån gång i framtiden, så det blev den enklaste bokningen i Mystiques historia.

Årets enda föreställning spelas den 15-16 December 2021, på Teater Tre i Stockholm. Köp biljetter till vår julshow här: Mystique::Julbockens Vändkrets.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.