Djävul med blå kortlek

Lyckad premiär!

Premiären av Mystique och föreställningen Djävul med Blå Kortlek är nu avklarad! Aktörerna i gruppen Stockholm Magic kan nu slappna av i några dagar innan repetitionerna inför Septembershowen påbörjas. Det skulle kunna hävdas att det är lite kamikaze-aktigt att skapa en splitter ny föreställning varje månad, men självbevarelsedrift har aldrig varit en stark sida hos våra trollkonstnärer.

Klockan 14:00 klev artisterna in på Scalateatern, och startade med att ta en fika i teaterns restaurang. Sen började arbetet med att bygga upp en teatersittning vid Scalas källarescen. När det var klart, så räknades platserna och kom till summan 37 platser… vilket injagade viss panik i församlingen då 70 biljetter hade sålts. Lyckligtvis var två av Stockholm Magics medlemmar, Olav Holten och Martin Hansson, gamla Tetrismästare och via intensivt tänkande, veckade pannor och tredimensionella rotationer lyckades de bygga upp ett tätt och nära auditorium för sjuttio personer. Kring klockan 16:00 dök vår gästartist Gaston upp från Göteborg. Repetitionerna med honom hade fram tills denna punkt skett via Facebook Messenger och YouTube, så detta var den första riktiga repetitionen med samtliga deltagare på samma gång.

Kring klockan 18 började de allra första besökarna dyka upp, i god tid för att kunna njuta av förfriskningar på utomhusserveringen. Klockan 19 var det publikinsläpp, och alla välkomnades av kvällens värdinna Harley Queen. Premiärkvällen till ära, så bjöds det på Trocadero och vaniljdrömmar. Publiken visade även de prov på avsevärda Tetris-kunskaper och tog smidigt plats i en tät och intim sittning. Sen tystnade mingelmusiken och ljuset dimmades…. och plötsligt var hela premiärföreställningen igång!

Av allt att döma var premiären en succé. På Mystiques Facebooksida postades det lyriska kommentarer och recensioner. Och magiskråets främsta nyhetskanal Sveriges Magiarkiv postade en mycket positiv recension.

En glad publik lämnade teatern, och ensemblen pustade ut, nöjda och belåtna… i fem minuter, och sen började Septembershowen diskuteras.

Foto: Olav Holten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.